31 maart 2017

Collegedag Literatuur

Kom deze Boekenweek naar het Literatuurmuseum! Op 31 maart nemen vier inspirerende sprekers je mee op reis door onze literatuurgeschiedenis.

zondag 22 januari 2017

Uitreiking Jan Campert-prijzen

Op 22 januari wordt het internationale literatuurfestival Winternachten afgesloten met het Schrijversfeest. Een feestelijk programma rond de uitreiking van de Jan Campert-prijzen.

Vanaf 29 januari

Als we in woorden voelen. Een poëtische virtual-reality-ervaring

Een gedicht ervaren in 360 graden, poëzie beleven met je zintuigen. Het kan in 'Als we in woorden voelen', van dichter Micha Hamel en kunstenaar Demian Albers.

P.C. Hooft-prijs voor Bas Heijne

De P.C. Hooft-prijs 2017, ditmaal bestemd voor beschouwend proza, gaat naar Bas Heijne. De oeuvreprijs wordt hem op 18 mei 2017 tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Literatuurmuseum uitgereikt.<

Peter van Straaten

Naar aanleiding van zijn overlijden op 8 december wijdt het Literatuurmuseum een expositie aan tekenaar, cartoonist en schrijver Peter van Straaten (1935-2016).

Prijzen Jan Campert-Stichting toegekend

De Jan Campert-Stichting heeft dit jaar de literatuurprijzen van de gemeente Den Haag toegekend aan Atte Jongstra, Jan Baeke, Anton Valens en Kees 't Hart.

vrijdag 25 november 2016

De literaire getuige

Hoe kan je getuigenis afleggen van wreedheden? Het Campert-symposium zet dit jaar kampliteratuur centraal. Met o.a. Jessica Durlacher, Judith Herzberg, Marcel Möring en Nina Polak.

zondag 27 november

Literaire salon

De biografie 'Geert van Oorschot, uitgever' staat centraal op zondag 27 november. Met o.a. Arjen Fortuin over een van de spraakmakendste uitgevers van de vorige eeuw.